ART JOURNAL PÄIVÄKIRJA

VANHASTA KIRJASTA UNIIKIKSI PÄIVÄ- TAI MUISTIKIRJAKSI

Kurssilla muokkaamme vanhasta, tarpeettomasta kirjasta sellaisen, johon voi kirjoittaa tai muuten tallentaa omia ajatuksiaan ja muistojaan. Kirjasta voi tehdä päiväkirjan, matkapäiväkirjan, aforismikokoelman... tai aivan minkä vain!

Ensin valmistelemme kirjan kestämään käsittelyä - mutta sen jälkeen ei sääntöjä juuri ole, voit tehdä kirjasta aivan mieleisesi. Käymme läpi tekniikoita, joita voit soveltaa kirjaasi. Myös kannet muokataan kirjasi uuden aiheen mukaisiksi.

Yhdistämme kurssilla ALTERED BOOK ja ART JOURNAL tekniikat. Tässä hieman siitä, mitä nimitykset tarkoittavat. Kunnon suomenkielisiä nimityksiä ei juuri taida olla...

ALTERED BOOK = "AB"  "altsukirja"
Kyse on vanhasta kirjasta, joka on muokattu uuteen uskoon. Kirjasta poistetaan ylimääräisiä sivuja, jotta siihen voidaan lisätä esim kuvia ja tekstiä. Se myös vahvistetaan kestämään käsittelyä. Sen jälkeen ei varsinaisia sääntöjä sitten olekaan. Maailmalta löytyy vaikka minkälaisia muokattuja kirjoja, toiset suoranaisia taideteoksia!

ART JOURNAL
Päiväkirjatyyppinen kirja, joka voidaan tehdä myös esim. akvarellipaperista, joka sidotaan itse kirjan muotoon. Art journal yhdistää kuvaa ja tekstiä. Myös tekstiä käytetään usein kuvan tavoin - kuvallisena elementtinä. Tässäkin voidaan käyttää mitä moninaisimpia tekniikoita kunkin omien mieltymysten mukaan.

Tutustumme kurssilla erilaisten taustojen tekoon, kuvien kokoamiseen esim. aikakausilehdistä, tekstien tekemiseen... ja samalla tutustumme erilaisiin väreihin ja materiaaleihin.

Kurssia varten voitte käydä läpi väri-, maali- ja kynävarastonne. Vanhat - huonotkin - akryyli- ja askarteluvärit käyvät tähän mainiosti. Akvarellikynillä saa mukavia efektejä - ja kaikenlaiset kynät käyvät tekstien tekoon ja kuvittamiseen. Erityisesti permanent-, geeli- ja maalikynät ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Voitte myös laittaa talteen aikakausilehtiä. Varsinkin muotilehdistä löytyy hyviä henkilökuvia muokattavaksi!

Myös sakset, veisi, leikkuualusta, liimat... ovat tarpeellisia.
 Tässä esimerkki kirjaston poistokirjasta, josta on poistettu sivuja ja kansien suojamuovi:


 Tässä sivut on pohjamaalattu akryyliväreillä:


 Valmiita sivuja, joilla pohjavärejä on himmennetty:


Kuvien ja tekstin yhdistämistä:

Lehtikuvista koottua kuvitusta:


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisipa hienoa osata tehdä taidetta poisheitettävistä kirjoista. Esittelykuvat aiheesta tosi innoittavia.

Tuire Flemming kirjoitti...

Sitten vain mukaan kurssille - on helpompaa kuin miltä näyttää :)
Kurssin alkuakin on nyt siirretty viikolla, eli aloitamme 18.9.
-Tuire

Selma kirjoitti...

Voi harmi kun oot niiiin kaukana tuon kurssisi kanssa!!!
Pitää kokeilla sitten ihan omin päin tehdä Art Journalia. Postailetko mihinkään mitä saatte aikaan kurssilla?

Tuire Flemming kirjoitti...

Selma, harmi tosiaan, että ollaan niin kaukana toisistamme! Tamperettakin on suunniteltu siirrettäväksi tännemmäs... ja Brittein saaria :D
Mutta varmaan laitan tuonne outoalumoa-blogiin tilannetiedoituksia. Sitä tuolta Englannin suunnaltakin toivottiin!
-Tuire